LACMED

Laboratorul de analiza si control factori de mediu – LACMED – a fost infiintat in baza Hotararii Senatului nr. 56 /21.03.2013 a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi . Laboratorul LACMED functioneaza la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, in laboratoarele CH110 si CH120.

Laboratorul LACMED efectueaza activitati specifice monitorizarii, analizei si controlului  componentelor de mediu, astfel incat sa satisfaca cerintele colaboratorilor (clientilor), ale autoritatilor de reglementare  sau ale organizatiilor care acorda recunoasterea pe plan national si international.

LACMED raspunde si solicitarilor de consultanta pe probleme specifice de prevenire si reducere a poluarii mediului, sau de eficientizare a tehnologiilor de control a poluarii asigurand servicii de cercetare pentru proiectare / modernizare / upgradare a tehnologiilor de mediu, precum si pentru aplicarea unor instrumente moderne de evaluare a impactului si riscului de mediu, de evaluare a ciclului de viata, de evaluare a amprentei de apa, etc.

Laboratorul LACMED are implementat si functioneaza in cadrul unui sistem de management al calitatii si conform unor proceduri specifice de analiza pentru indicatorii de calitate determinati in concordanta cu standardele in vigoare si cu SR EN ISO/CEI 17025.

Laboratorul LACMED a fost acreditat de catre Asociatia de acreditare din Romania- RENAR in conformitate cu SR EN ISO/CEI 17025 in data de 18.03.2015 ca Laborator de Incercari (LI) avand Certificatul de acreditare nr. LI 1054 disponibil si pe site-ul RENAR, unde se pot consulta Certificatul si Anexa 1 – lista de indicatori acreditati.

Pe langa analizele (incercarile) acreditate, Laboratorul LACMED realizeaza o diversitate larga de analize pentru determinarea calitatii componentelor de mediu, a agentilor poluanti sau a diverselor produse. Va invitam sa consultati lista completa de indicatori analizati si sa ne contactati pentru solutii complete de monitorizare si control a poluarii.

Descarcati aici Certificatul de acreditare si pliantul de prezentare al Laboratorului LACMED.

Certificat_LACMED_LI1054  FLYER_LACMED_Thumb